Sunday, April 15, 2012









t2na me k2isime.... biopargis ehk loomaaias, kus on eri sektsioonides aafrika loomad. n2iteks on seal savannisektsioon, kus on kaelkirjakud ja l6vid ja elevandid ja ninasarvikud ja... ja siis madagascari osakond, kus on LEEMURID, kes vedelevad kuhjas v6i l2hevad sust 20 cm kauguselt m88da ja poseerivad ka (neil on turvamehed kaasas tavaliselt, et neile pai ei tehtaks):
ja seal on baobabide salu, mille vahel uitavadki elevandid. ehk siis on loodud vastavatele loomadele ka vastavad elutingimused. iga nurga peal oli j2rjest rohkem imesid, nagu ei osanud enam arvatagi, et mis loom on n2gemata, kuna tunne oli, nagu safarisaadet vaataks otseylekandega. tohutu j6ehobu m2ngis oma pojaga vee all. poeg kalpsas vee all ringi ja vahepeal tegi l6busaid piruette nii, et jalakesed punnk6huke olid taeva poole. kaelkirjakud sirutasid end meetri kauguselt minust rohtu s88ma. surikaadid olidki t2pselt sellised, nagu saadetest n2htud (allen, allen!). huh. nii palju h2id elamusi. ainult gorilladest ja teistest inimahvlastest oli v2ga kahju, kuna nad olid t6eliselt kurvad ja isegi vihased ehk siis kui ma tahtsin isagorillast pilti teha, l6i ta just sel hetkel v2ga kurjalt rusikaga klaasi pihta ja mul hakkas h2bi :( aga noh, pilt sai ka t2pselt samal hetkel valmis. siis ma l2ksin 2ra sealt. n6me tunne oli. hispaanlased karjusid l6busalt umbes, et oi kui lahe, ta on nii vihane :/

aga muidu oli tore n2ha k6iksugu lahedaid lojuseid tohutult ilusates keskkondades - kosed, kaljud, palmid, muru, tiigid...
leemuritest on mul ohtralt pilte. sel pildil on nad kuhjas kynka peal - ma ei tea, kui h2sti on aru saada...
sel pildil leemur passib niisama
sel pildil on mingi v2ga suur sarviline ja triibuline m2letseja
sel pildil on see gorilla...
siin on veidi halvasti n2ha j6ehobud - yks on poeg ja teine on emme, nad h2ngivad vee all koos kaladega ja l2bi akvaariumiseina saab vaadata, kuidas nad v2ga graatsiliselt m88da basseinip6hja ringi liiguvad. ja app, kui suured on nende suud, kui need lahti tulevad!
siin olen mina, taustaks baobabipuu
siin on elevandid nagu piltpostkaardilt =)
siin on kaelkirjakud =)
perekond tyygassead tudivad
valge ninasarvik oli kah
l6vid olid igavad - lihtsalt vedelesid
sebra ka passis niisama, yldse ei liigutanud
kaamel lakkus kaljut - tahtis vist soola
p2rast k2isin veel leemuritele tsau ytlemas
ja siis olid k6hud tyhjad ja pidasime ristikheina keskel piknikku
ja sellised luik-vesirattad olid ka, aga mitte loomaaias, vaid seda ymbritsevas pargis
ja l6puks kodut2naval s6ime maailma parimat magusat kypsetist nimega suso ja j6ime kohvi =) ostame sellest panaderiast iga p2ev saia ka ja myyja juba uuris, kust me p2rit oleme =) see on hea koht, kuna see on ka pyhap2eviti avatud.

No comments: