Sunday, April 29, 2012

jei, vaba päev, esimene kolmest! käisime valencia ajaloo muuseumis, mis oli väga lahe, aga mul jäi sellest viiendik vaatamata, kuna see suleti. igatahes oli tegu rännakuga läbi valencia ajaloo, mida illustreerisid jutud, videopalad ja esemed vastavatest ajastutest.

siis jalutasime turia aedu mööda ivamisse ehk moodsa kunsti muuseumi, mis oli väga mõttetu ja igav koht. ja hoone ise oli ka kohutavalt inetu ja kuidagi kehva auraga. kahju. õnneks on pühapäeviti kõik muuseumid tasuta, nii et vähemalt ei tekitanud see rahalist kahju.

turia aiad on ehk jardin del Turia on siis kuivendatud jõesäng, mis jookseb läbi kogu valencia ja võtab enda alla 110 hektarit ning on täis sportimisvõimalusi ja piknikuvõimalusi ja mille ühes otsas on bioparc ehk loomapark, mida külastasime, ja teises otsas on sadam ja ciudad de las artes y las ciencias, mille ühes osas ehk kalapargis me käisime.

leidsin üks päev pargist suure puu. ei kujuta ette, kuidas see sai varem kahe silma vahele jääda.

tapsime senjoor bogavante ära - nuga südamesse ja keskelt pooleks ja grillile. tööl on mul licence to kill. elusad on ju ka kõiksugu karbid meil seal jne.

ajaloo muuseumis veesüliti rooma aegadest vist veel

potid-pannid. üks kann on aafrikast kah - loomakann.

vana hea san vicente, valencia kaitsepühak ja kirikumees

kleidike ajaloomuuseumist. pärast barokiajastut igatahes.

lahe. keskel tint, äärtes nõud sulgedele, markidele, muudele asjadele.

jeee ma olen ka muuseumieksponaat?

jee me kõik oleme ka muuseumieksponaadid?

jee ma olen lihtsalt töllakas?

seadus ja seaduserikkujad

pentsik puu

mis pargis toimub ja ei tohiks toimuda

pargis

pargis

pargis

öhöhöhöhh tuvid ja tuvikesed

äge sein

veel äget seina

põdral maja valencia sees, jänes lävel seisma jääb, kopp, kopp, lahti tee

aikuiäge

kohalikud lohhid

aken

loodus võidab

lillepoti-count sada!

ei saagi aru täpselt - ära söö oma venda ära? ära söö sõpra? poega? kassi?

kalapood ilmselgelt
üldiselt on igav päev olnud ja nüüd läks veel pilve ka. natuke nukker on, et kõigil on nüüd erinevad päevad vabad. kõik koos on ikka vahvam teha asju. homme läheb enamik tööle ja siis ma olen täitsa üksi. kui on ilus ilm, sõidan ehk linnast välja kuhugi randa vmt. eks näis.

Friday, April 27, 2012

väike kiire uuendus. kolmapäeval oli tartus öölaulupidu ja kuna mul oli juhuslikult vaba õhtu, kutsus teise korteri rahvas mindki väikesele laulupiknikule seda tähistama parki, kus me üks kord juba varemgi käinud olime. tegin kähku väikesed suupistesaiad chorizoga ja ostsin 0,3 liitrise veinipudeli ja teised olid ostnud ananassi ja arbuusi ja pähkleid ja mida kõike ning jalutasime soojas õhtus koos parki. võtsime mu uue korterikaaslase ehk soomlase juho ka kaasa. korraks oli isegi kaunis päikeseloojangutaevas ja siis läks juba täitsa hämaraks, linnud laulsid põõsas ja eestlased piknikulinal. väga tore oli igatahes.

jee, salida del sol

mind esindab pisike veinipudel lina peal

toredad inimesed


täna käisin tööl nagu ikka ja siis rääkis mulle ana (peakokk) amüsantse loo minu esimesest tööpäevast. olin päev otsa köögis passinud ja ka resto omaniku salvadoriga suhelnud ja tutvunud jne. siis aga sai hommikune vahetus läbi. ma vahetasin riided ära, tegin juuksed lahti ja suundusin köögi uksele uurima, mis kellaks ma pean õhtul naasma. sain oma info ja lahkusin. pärast seda küsis senjoor salvador analt, et kes see ilus blondiin oli ja mida ta tahtis?

ja lisan siia ka pildi meie park-spordisaalist
meil on jooksutrenažöör ja mingi käelihaste treenimise aparaat ja kaks asja veel, millest päris hästi aru ei saa. ja siis selja taga on ronimis-"kaljud" väikesed. ostsin mati ka, kus teeme kõhulihaseid jne. ja samal ajal toimib koht ka solaariumina!

Monday, April 23, 2012





käisin ka nüüd lõpuks vahemeres ujumas ära täna. kuna mul on esmaspäevad vabad ja muuseumid on siis kinni, ei jäägi muud suurt üle, kui linna peal tuiata (siis kulub raha) või randa minna.
rannas on alati palju liivaskulptuure

koju jõudes avastasin, et mul olid kulmud ka liiva täis, rääkimata kõrvadest ja juustest. muidugi kasutasin päikesekreeme, mille ostsin juba enne xativasse minekut. näole spf 50 ja kehale spf 20. siin ikka ilma ei saa. nüüd lähen varsti parki trenni tegema semudega.

Sunday, April 22, 2012

alustuseks pilt teisest või kolmandast päevast valencias rannas

liibun vastu seina, kuna selja taga oli kuristik!

selline romantiline pilt siis
nonii, töine nädal taas möödas (ma üritan maha jätta numbrite kasutamist täptähtede asemel, nagu näha võite) ja nüüd ma olen siin olnud juba kaks nädalat täpselt. eile käisime salsaklubis inimeste jalgadel tallumas laupäeva õhtu puhul ja täna käisime rongiga väljasõidul xativas, kus vaatasime kindlus-lossi mäe otsas. väga lahe päev oli, naersime ja päike paistis ja ümbrus oli superkaunis ja omatehtud empanadaga tegime piknikku lossis ja tagasiteel oli rongiaknast hurmava päikeseloojangu saade.

nyyd tuleb kari pilte eri hetkedest, alguses pildid eelmisest esmaspäevast ja edasi läheb juba tänase seikluse piltlikuks kirjeldamiseks =) nii palju, kui seda suurepärast kirjeldamatut päeva üldse kirjeldada saab. kirjeldamakirjeldadakirjeldusbalabjhsbdhvfdv

tegime arroz con mariscos't ehk riisirooga mereandidega alduriga. riisi sai natuke vähe =)

kevad valencia võpsikus

leidsime võpsikuga pargist amüsantse teo. ja kuna meie kooli logo on ka tigu...

oliivipuu all oli silt ka

oliivipuu

hommage to konn

graffitit on täis kogu linn ja see on tõeline kunst siin ning paneb mõtlema. "en los barrios no se crian santos" - getos ei kasvata pühakuteks

empanada tuli ahjust, sedapuhku mitte minu tehtud veel. edaspidi tegin mina ja sain kiita ohtralt =) sellise tegin hommikul ka tänaseks piknikuks xativasse. nämma! kui eestisse tulen, teen teile ka!

minu restorani naabrid

purskkaev

lemmik-kala ehk rodaballo ehk kammeljas! ilus kala, tõesti.

minu praktikal tehtud empanada toorelt - esimene paljudest!

hea soeng

resto naabrite seina graffiti päeval

ma ei teadnud veel, et satun sel õhtul salsaklubisse nimega azucar ehk suhkur

härjavõitlusareen ja rongijaam valencias

xativas - mägi ootab vallutamist!

lossis suvaline ukselink

xativa kaart

kui moslemi armee paistab, tuleb kella helistada

laskeava

enne meie vallutamist lehvisid lossis hispaanai lipud

see oli teine pool lossist

seina küljes kasvasid lihtsalt lilled

olen omadega mäel

aiake lossis

kellegi sarkofaag

mäeküljel kasvasid kaktused - veel üks kaitsemehhanism?

vaade august alla

aken keset avarust

veel mingi võlv katkises lossimüüris

pärast piknikku

aldur ja tema kolmeeurine igavestivahutav cerveza

veel kord lossi teine külg, kuhu me ei jõudnudki, kuna juba üks pool oli väga suur ja siis hakati sulgema. nii palju põnevat oli lihtsalt vaadata ja pildistada ja meelde jätta ja kogeda =)

lilled põllul

ilmselt pole aru saada, aga see plats oli tegelikult väga laineline

mina ja aldur kõverpeeglis peidus

suvaline detail suvalise posti küljest xativas

kell

yks xativa karismaatiliselt kitsastest mägilinna tänavakestest. neid oli seal ohtralt - taaskord - soovitan reisida sinna.